Skip to content

Rijlessen met ADHD en ADD

Je rijbewijs halen als je ADHD  hebt hoeft geen probleem te zijn, Het is alleen wel belangrijk dat je het tijdig meldt, gelijk als je de rijopleiding start vul je de Gezondheidsverklaring (EV) in bij het CBR: https://keesgroenland.nl/downloads/eigen-verklaring

  1. Je gaat met deze verklaring naar een door het CBR aangewezen medisch specialist.
  2. Je hebt een gesprek met deze medisch specialist.
  3. De medisch specialist stuurt een verslag van het gesprek naar het CBR
  4. Het CBR neemt aan de hand van deze gegevens een ( voorlopig) besluit
  5. Je krijgt van het CBR een verslag waarin staat dat je een rijtest moet doen.
  6. Wij reserveren dan de rijtest waar je samen met je instructeur heengaat.
Meld het eerlijk

Let wel: de eigen verklaring moet naar waarheid worden ingevuld. Dit is een wettelijke verplichting volgens de wegenverkeerswet. Mocht er later bij een aanrijding blijken dat er onjuiste informatie is verstrekt, kan het rijbewijs ongeldig worden verklaard. Het kan ook betekenen dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet uitkeert.

De rijtest

De rijtest is geen examen. De deskundige van het CBR beoordeelt of je medische situatie van invloed is op het verantwoord bedienen en besturen van het voertuig. Ook bekijkt de deskundige of je verantwoord en veilig aan het verkeer kunt deelnemen. In de meeste gevallen is één rijtest voldoende om tot een goed oordeel te kunnen komen. Er kunnen maximaal 3 rijtesten plaatsvinden.

Na de rijtest

De deskundige van het CBR stelt de uitslag van de rijtest na afloop op. Wanneer er volgens de deskundige geen vervolgonderzoek noodzakelijk is neemt de medische adviseur van het CBR op basis van alle in het dossier aanwezige gegevens binnen 4 weken na ontvangst van het rapport een beslissing over je geschiktheid.

AUTORIJSCHOOL GROENLAND

Hoog slagingspercentage, schrijf je vandaag nog in!

Back To Top
Autorijschool Groenland