Skip to content

Wij zijn gespecialiseerd in ADHD, ADD, ASS en Rij-angst

Bij leerlingen met een stoornis in het autisme spectrum worden nog weleens rijgevaarlijke medicijnen gebruikt. Al deze zaken kunnen autorijden bemoeilijken of gevaarlijke situaties opleveren. Het is echter niet zo dat deze leerlingen niet kunnen leren autorijden, het kost soms wat extra tijd en er zal door het CBR een rijtest worden afgenomen.
Onze instructeurs hebben ruime ervaring met deze rijlessen. Door middel van onze stap voor stap methode en duidelijke instructie krijg je de aangepaste begeleiding die je nodig hebt.

Rij-angst

Veel vaker dan gedacht komt rijangst voor. Rijangst wil niet zeggen dat je alleen bang bent voor het autorijden of het verkeer. Vaak is er ook angst voor de ‘bijwerkingen’ van de angst in het lichaam. Spierkrampen, duizelingen, hyperventilatie, hartkloppingen en/of wanhoop gedachten zijn vaak uitwerkingen van deze rijangst.

Hierdoor kan verkeersangst een grote impact hebben op je leven.

Verkeersangst is een verzamelnaam voor verschillende soorten angsten die in het verkeer tot uiting komen. Waardoor een bestuurder of passagier belemmerd wordt om ongehinderd aan het verkeer deel te nemen.

Het kan zich ook beperken tot een of meerdere situaties, bijvoorbeeld; tunnels, bruggen, de snelweg, wegen langs het water, het rijden in een file, inparkeren of de angst om met een specifiek persoon mee te rijden.

De meest voorkomende angsten zijn;

  • Angst door een paniekstoornis
  • Angst door overbelasting
  • Angst na een beladen gebeurtenis en/of trauma
  • Angst ten gevolge van faalangst
  • Angst door routinegebrek
  • Angst door gebrek aan vaardigheden
  • Angst als bijrijder
  • Angst als gevolg van andere (angst)stoornissen

Met de juiste behandeling is dit goed te verhelpen en kan je weer vol zelfvertrouwen en met plezier deelnemen aan het verkeer.

Op deze manier heeft Autorijschool Groenland al veel mensen begeleid die nu weer vol zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer.

AUTORIJSCHOOL GROENLAND

Hoog slagingspercentage, schrijf je vandaag nog in!

Back To Top
Autorijschool Groenland