Skip to content

Praktijkexamen

De aanvraag voor je praktijk examen wordt in overleg door ons geregeld via het online reservering systeem van het CBR.

Voor het praktijk examen auto trekken wij 120 minuten uit. Een voorbeeld: Je examen is gereserveerd om 09.50 je wordt dan opgehaald om 09.00 en je bent rond 11.00 weer thuis. Je rijdt dus zelf naar de oproep plaats en daar aangekomen wacht je samen met je instructeur tot je wordt opgeroepen voor het examen. De examinator vraagt je de gezondheidverklaring te ondertekenen, dat is dezelfde verklaring die je aan het begin van de opleiding bij het CBR hebt ingevoerd. Ook moet je een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen, ben je deze vergeten of is  deze verlopen dan  gaat het examen niet door!
Naar wens rijdt de instructeur mee tijdens je examen.

Tijdens het praktijkexamen

De examinator toetst in ± 35 minuten of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

  • je beheersing van de auto
  • kijkgedrag
  • of je goed voorrang verleent
  • inhalen
  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • Bijzondere manoeuvres

In totaal zal het examen 55 minuten in beslag nemen. De overige 20 minuten zijn gereserveerd voor de kennismaking met de examinator, het inleidende gesprek, een ogentest en het eindgesprek. Heb je geen vrijstelling gekregen tijdens je tussentijdse toets, dan zal je de bijzondere manoeuvres nog moeten doen en de examinator zal je ook nog wat vragen stellen over het voertuig. In de regel is het zo dat je na drie kwartier klaar bent. De resterende 10 minuten zijn ingebouwd voor eventuel

AUTORIJSCHOOL GROENLAND

Hoog slagingspercentage, schrijf je vandaag nog in!

Back To Top
Autorijschool Groenland