Skip to content

Theorie examen reserveren

Op Mijn CBR kun je je zaken regelen met het CBR. Eenvoudig en snel. Je moet wel eerst inloggen met je eigen DigiD. Zorg voor voldoende beveiliging van je gegevens als je een openbare computer gebruikt. Ben je klaar? Vergeet dan niet uit te loggen. Hoe werkt DigiD? Je verlaat even Mijn CBR, en komt terecht op de website van DigiD. Na het inloggen met je persoonlijke DigiD kom je vanzelf weer terug bij Mijn CBR. Heb je nog geen DigiD? Vraag je DigiD aan op digid.nl. Gebruik nooit een DigiD van een ander, ook niet van je ouders, kinderen, broer of zus. Kun je geen DigiD aanvragen? Machtig je rijschool dan via dit formulier (voor het reserveren van een praktijkexamen of toets voor de personenauto). Je kunt een aanvraagformulier voor een theorie-examen opvragen via de klantenservice.

Hoe moet je je theorie examen reserveren

 • Ga naar Mijn CBR en log in met DigiD.
 • Kies ‘Theorie-examen reserveren’.
 • Volg de instructies op het scherm.
 • Je bepaalt voor welk voertuig je examen wilt doen, in welke taal, waar en wanneer.
 • Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, betaal je de kosten voor het examen direct online via iDEAL.
 • Daarna ontvang je via e-mail de bevestiging van je aanvraag.
 • Tip: noteer gelijk je examendatum in je agenda en zet een herinnering in je telefoon. Zo vergeet je je theorie-examen niet.
 • Tip: je kunt op Mijn CBR altijd zien welke reservering je hebt gemaakt.

Let op!

 • Om theorie-examen te mogen doen, heb je een geldig identiteitsbewijs nodig. Controleer of je die hebt vóórdat je je theorie-examen aanvraagt. Je moet ook in de gemeentelijke basisadministratie zijn ingeschreven.
 • Wil je je examendatum veranderen? Dat kun je zelf online regelen via Mijn CBR. Je hebt daarvoor DigiD nodig. Is de examendatum al binnen een week? Dan kun je de datum nog wel veranderen, maar alleen als op een eerder moment nog plaats is. Heb je je examen aangevraagd via je rijschool, en wil je de datum veranderen? Neem dan contact op met je rijschool.

Theorie-examen reservering wijzigen/annuleren

Wijzigen / annuleren –

 • Als je langer dan 7 dagen van tevoren je theorie-examen wil verzetten, mag je het examen verzetten naar een later moment. Of naar een eerder moment als er nog plek is.
 •  Binnen zeven dagen vóór de geplande datum van je theorie-examen kun je je examen alleen nog maar verzetten naar een eerder moment als er nog plek is.

Theorie examen met extra tijd in het Engels of Nederlands

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. B.v. door dyslexie of een andere aandoening.

Je kunt een theorie-examen met extra tijd aanvragen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd.

Dit geldt alleen voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht en niet voor het onderdeel gevaar herkenning.

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan oordopjes.

De toeslag voor dit examen is € 11,00 en heb je een dyslexie verklaring, dan kun je binnen 14 dagen na examen datum de toeslag terugvragen.

AUTORIJSCHOOL GROENLAND

Hoog slagingspercentage, schrijf je vandaag nog in!

Back To Top
Autorijschool Groenland